Plaseaza Comanda

Instructiuni aplicare stickere de perete

Instructiuni de folosire stickere de perete din hartie si vinil

 • Aclimatizarea stickerului cu temperatura camerei:

Pentru cele mai bune rezultate recomandam sa aplicati stickerul doar la 24 ore dupa ce l-ati achizitionat, pentru a-i lasa timp sa se adapteze la temperatura ambientala. In acest mod, ne vom asigura ca stickerul va ramane perfect drept pe suprafata aplicata. Recomandam a se evita temperaturile extreme, ceea ce ar face ca stickerul sa nu se mai poata lipi.

 1. Despre suprafetele pe care se pot aplica stickerele:

Stickerele de perete se pot aplica pe orice suprafata uscata, curata, neteda; ideali sunt peretii zugraviti cu lavabil, cu vopsea satinata sau lucioasa, lemnul lacuit, aparatura, usi. Asteptati cel putin o luna inainte sa aplicati stickerul pe un perete proaspat zugravit. Stickerele se pot aplica fara probleme pe sticla si ceramica.

Materiale precum betonul, suprafete nezugravite ca tencuiala, gips-cartonul, suprafete siliconate, suprafete brute, suprafete din fibra de sticla, zugraveala mata nu sunt potrivite pentru adezivul stickerelor.

 1. Pregatirea suprafetei

Peretele sau suprafata pe care doriti sa aplicati stickerul trebuie sa o curatati bine de praf, grasimi, chiar daca la prima vedere ea pare curata. Acest aspect va influenta buna lipire a stickerului. Suprafata trebuie deasemenea sa nu fie umeda. Daca aveti vreo urma de indoiala in privinta rezultatului, va sfatuim sa taiati o bucatica de autocolant, acolo unde nu este model si sa-l aplicati pe perete. Dupa 24 de ore veti constata daca este potrivita suprafata. Nu aplicati stickerul in apropierea unei surse de caldura, intrucat poate afecta calitatea adezivului.

 1. Aplicarea stickerului

Dezlipiti cu atentie fiecare piesa din planse si puneti-le in locul dorit, fara a presa puternic la-nceput, pana nu sunteti siguri ca sunt pe locul dorit. Dupa ce sunteti multumiti de pozitionarea pieselor, puteti sa apasati mai ferm, dar cu grija, cu o bucata de material textil, cu miscari dinspre mijloc spre margini pentru a indeparta bulele de aer si a face posibila lipirea adezivului de pe spatele stickerului, de perete.

 1. Intretinerea

Stickerele de perete pe suport de hartie nu sunt lavabile, deci curatarea se face doar cu o carpa uscata. Daca doriti sa le indepartati, acest lucru e posibil, fara a afecta peretele; lucrati cu grija insa.

 1. Conditii de pastrare

Pentru rezultate optime, stickerele de perete se pot depozita pana la 6 luni inainte de folosire, cu conditia sa fie pastrate in ambalajul original, intr-un loc uscat, ferit de lumina. A se feri de schimbari extreme de temperatura.

 .....

Instructiuni de aplicare stickere rezistente la apa

Stickerele rezistente la apa se pot aplica in bucatarie si baie. Pentru cele mai bune rezultate va rugam sa asteptati 24 ore pana la aplicarea lui, din momentul in care l-ati primit acasa, pentru a-l lasa sa se adapteze la temperatura ambientala. Este recomandata o temperatura de 20 grade C (+- 5grade C); a se feri de temperaturi extreme sau de surse de caldura.

Despre suprafete: stickerele rezistente la apa se pot aplica pe orice suprafata neteda,curata si uscata; ideal pe plastic, metal vopsit, ceramica si sticla dar si pe pereti zugraviti cu vopsea satinata sau lucioasa, lemn lacuit, mobilier, usi etc. Asteptati cel putin 4 saptamani inainte sa aplicati stickerul pe o suprafata proaspat vopsita. Materiale precum betonul, suprafete nezugravite ca tencuiala, gips-cartonul, suprafete siliconate, suprafete brute, suprafete din fibra de sticla, zugraveala mata nu sunt potrivite pentru adezivul stickerelor. Va recomandam sa testati cu o bucata de material din zona fara model.

Pasii de urmat pentru aplicarea stickerului:

 1. Curatati suprafata de pete, grasimi si praf si lasati-o uscata.
 2. Dezlipiti cu atentie fiecare piesa din planse si puneti-le in locul dorit, fara a presa puternic la-nceput, pana nu sunteti siguri ca sunt pe locul dorit. Dupa ce sunteti multumiti de pozitionarea pieselor, puteti sa apasati mai ferm, dar cu grija, cu o bucata de material textil, cu miscari dinspre mijloc spre margini pentru a indeparta bulele de aer si a face posibila lipirea adezivului de pe spatele stickerului, de suprafata mobilei, a peretelui etc.

Intretinerea: stickerele rezistente la apa sunt confectionate dintr-un film de polipropilena, astfel ca se pot curata cu un burete umed si sterge cu o carpa uscata. A nu se folosi materiale abrazive.

Inlaturarea: daca doriti sa inlaturati stickerul, acest lucru se poate face cu grija, fara a afecta suprafata. Pentru indepartarea stickerului mai rapid de pe un geam, puteti folosi un uscator de par la o temperatura scazuta, tinut la cca 20 cm de sticker, pentru a incalzi adezivul stickerului si a facilita astfel inlaturarea.

Pastrare: pentru rezultate optime, stickerele de perete se pot depozita pana la 6 luni inainte de folosire, cu conditia sa fie pastrate in ambalajul original, intr-un loc uscat, ferit de lumina. A se feri de schimbari extreme de temperatura.

Importator : Arbex Art Décor | www.deco-perete.ro | sugestii si reclamatii: contact@deco-perete.ro

.....

Instructiuni pentru aplicarea stickerelor de perete la comanda

                                            

 Structura stickerului primit: folia de transfer, stickerul propriu-zis si suportul din hartie alba

 

  Important: aplica stickerele doar pe pereti acoperiti cu vopsea lavabila sau pe orice suprafata neteda aderenta (mobila, oglinda, ceramica). Sterge peretele de praf cu o laveta uscata. Asigura-te ca vopseaua este uscata. Daca ai zugravit recent, lasa sa treaca 2-3 saptamani pana sa aplici stickerul. Nu aplica stickerul foarte aproape de sursele de caldura.

Etapele montajului:

 1. Dupa ce ai scos stickerul din cutie, trece cu muchia unui card peste folia transparenta. In acest fel cele 3 folii vor fi bine lipite intre ele.
 2. Daca stickerul tau are mai multe elemente unitare, le poti decupa inainte de montaj si aplica separat.
 3. Pozitioneza stickerul pe perete si lipeste provizoriu scotch in colturi si la mijloc daca stickerul este mai mare.  Asigura-te ca pozitionarea este cea pe care ti-o doresti.
 4. Dezlipeste o portiune de cativa cm cu unghia. Stickerul trebuie sa ramana pe folia transparenta.
 5. Lasa folia transparenta si stickerul sa atarne si taie cu foarfeca surplusul de hartie alba.
 6. Lipeste folia transparenta si stickerul de perete, cu mana. Asigura-te ca raman cat mai putine goluri de aer.
 7. Apasa apoi cu cardul bancar prin miscari stanga-dreapta de jos in sus peste folia transparenta. Asigura-te ca nu au mai ramas goluri de aer sub sticker.
 8. Dezlipeste treptat toata hartia alba de sub folie, repeta pasii 6 si 7 , de data aceasta cu miscari stanga dreapta de sus in jos. Apasa cu cardul insistent, in special la elementele mai mici si subtiri care se lipesc mai greu.
 9. Apasa inca o data cu cardul bancar peste folia transparenta in asa fel incat stickerul sa fie foarte bine fixat pe perete.
 10. Dezlipeste si indeparteaza usor folia transparenta. Daca sunt anumite portiuni din sticker care nu se dezlipesc de pe folia transparenta apasa mai tare cu cardul peste acestea. Astfel, se vor lipi mai bine pe perete.
 11. Felicitari, ai aplicat cu succes stickerul pe perete! In cazul in care s-au strecurat bule de aer foloseste un ac cu varful fin si inteapa usor bulele. Apasa cu degetul si aerul o sa iasa usor.

 

 

Iti multumim ca esti clientul nostru! Daca esti dragut/a, trimite-ne o fotografie cu decorul creat cu acest sticker pe contact@deco-perete.ro .

 

                                             Spor la decorat!

                                        www.deco-perete.ro

 

Arbex Art Decor, Baia Mare bd. Unirii nr 23