Instructiuni de aplicare fototapet

Stimati clienti, mai jos puteti consulta instructiuni de aplicare a fototapetului in functie de tipul de fototapet achizitionat. Modul de aplicare difera putin in functie de producator. Recomandam ca aplicarea fototapetului sa fie facuta de 2 persoane ca sa va fie mai usor, nu e necesar sa apelati la un specialist daca respectati instructiunile. Este foarte important sa compuneti modelul pe jos inainte sa aplicati adezivul pe spatele lui ca sa verificati daca modelul are continuitate pe toate fasiile componente. In eventualitatea ca veti constata ca nu se imbina corect modelul, fototapetul se poate returna dar doar daca nu s-a aplicat adezivul pe spatele lui.  

.......................


A. Instructiuni de aplicare a fototapetului - codurile 8-..., 4-..., 2-..., SD... si National Geographic

Toate imaginile fototapetului sunt astfel selectate incat sa poata fi taiate pe oricare latura daca este nevoie, fara a afecta imaginea de ansamblu a modelului.

Prepararea fundalului

Suprafata pe care se va aplica fototapetul trebuie sa fie neteda, uscata, fara praf, grasimi, vopsele pe baza de ulei, sau alte aplicatii, inegalitati, fara fisuri. Aceasta suprafata neteda se poate obtine prin aplicarea unui izolant mural( faciliteaza foarte mult aplicarea tapetului, dar nu este obligatoriu). Suprafata pe care se va aplica fototapetul trebuie sa poata absorbi umezeala.

 1. Prepararea adezivului (inclus):

a. -pentru fototapetul compus din 4 parti ( cod 4-..) si pentru fototapetele cod SD.. : adaugati incet 1 l apa la 40 g substanta uscata, pentru a obtine consistenta necesara a adezivului.

b. - pentru fototapetul compus din 8 parti ( cod 8-..) : adaugati incet 1,5 l apa la 60 g substanta uscata, pentru a obtine consistenta necesara a adezivului.

 1. Preparative inainte de aplicarea fototapetului

Aplicarea primei parti va determina aspectul general al fototapetului. Trebuie deci sa procedati cu multa minutiozitate. Va sfatuim sa incepeti cu partile de mijloc,jos. Aveti nevoie de un fir cu plumb, un liniar si un creion pentru trasarea amplasamentului primei piese care se va aplica. Trasati cu ajutorul unei suprafete orizontale linia orizontala si cu ajutorul firului cu plumb – linia verticala. Lasati adezivul pe spatele fototapetului timp de 3 minute inainte de aplicarea fiecarei parti. 

Atentie! Dupa ce puneti adezivul pe spatele fototapetului, acesta se va dilata dupa care, prin uscare se va contracta. Nu va impacientati in caz ca veti descoperi ca fasiile umede sunt mai mari decat cele uscate, este normal!

 1. Aplicarea fototapetului

Aplicati piesa exact pe liniile trasate, directia de montaj fiind de sus in jos. Indepartati bulele de aer de la centru spre extremitatile fiecarei piese. La aplicare, piesele se vor suprapune cca 2-3 mm, intrucat prin uscare fototapetul se mai contracta. Verificati prin trecerea mainii peste suprafata aplicata daca au mai ramas bule; acestea de regula mai dispar pe masura ce fototapetul se usuca.


 1. Uscarea

Perioada de uscare trebuie sa fie relativ lunga, intrucat uscarea prea rapida poate determina indepartarea marginilor prea mult sau hartia fototapetului poate deveni casanta. Prin urmare, aplicarea fototapetului este bine sa se faca la o temperatura a camerei de 20 grade. Iarna, camera trebuie moderat incalzita pana la uscarea completa a fototapetului. Geamurile vor fi mentinute inchise in aceasta perioada de uscare, pentru a se evita formarea curentilor de aer.

 

Important:

Pe perioada aplicarii fototapetului si pana la uscare, camera trebuie sa fie lipsita de curenti de aer si la o temperatura ambientala de 20 grade.

Gratie unui control précis care intervine in procesul de productie, ne straduim sa furnizam doar produse impecabile. In eventualitatea unei reclamatii, aceasta va fi luata in considerare doar in cazul in care nu s-a aplicat adezivul pe spatele fototapetului. De aceea va recomandam sa verificati fototapetul inainte de prepararea si aplicarea adezivului, prin compunerea modelului format din toate cele 8 (6, 4 sau 2) parti pe o suprafata orizontala.

Vizualizati tutorialul de aplicare a acestor fototapete pe care le importam de la Komar - producator de fototapete din Germania.

 Pasii pe care trebui sa-i parcurgeti pentru montarea fototapetului

....................B. Instructiuni de aplicare a fototapetului - colectia Premium

Fototapetul este compus din 8 parti, din hartie foarte rezistenta de calitate premium si este usor de montat, intocmai ca un tapet normal.

Vei avea nevoie de:

-          Adezivul preparat

-          Galeata si un bat (pt amestecare)

-          Foarfece sau cutter

-          Trafalet sau pensula pt aplicarea adezivului

-          Nivela cu bula de aer, fir cu plumb (ca sa te asiguri ca aplici fototapetul drept)

-          Creion (pt marcarea peretelui)

-          Burete umed (pentru inlaturarea bulelor de aer)

 

Prepararea peretelui

Peretele trebuie sa fie curat, uscat, neted (fara denivelari). Trebuie inlaturata orice urma veche de vopsea care se cojeste, de adeziv etc. Peretele trebuie sa fie pregatit pentru a absorbi umezeala adezivului. Ca atare, peretele acoperit cu lavabil impermeabil, nu este potrivit pentru a accepta fototapetul, deci trebuie inlaturat acel lavabil.

 

Masurarea peretelui

Fototapetul are dimensiunea de 254 x 366 cm. Masoara peretele unde vei monta fototapetul. Se poate ca dimensiunea sa nu se potriveasca exact, deci va trebui sa te decizi unde vrei sa fie centrul fototapetului pe perete, astfel ca in cazul in care fototapetul este mai mare, va trebui sa ajustezi marginile. Fiecare sectiune a fototapetului este marcata (ca in diagrama); acomodeaza-te cu modelul.

 

             Marcarea peretelui

Cu ajutorul nivelei cu bula de aer traseaza pe perete, incepand din stanga sus locul unde se va aplica fiecare din cele 8 parti ale fototapetului.

 

Prepararea si aplicarea adezivului

Pentru prepararea lui se amesteca intreaga cantitate cu 2 l apa rece, se lasa 20 minute in repaus, apoi se amesteca bine. Apoi, cu un trafalet sau o pensula groasa se intinde adezivul pe spatele bucatilor de fototapet .

 

       Montarea

Aliniaza fiecare bucata a fototapetului cu ajutorul firului cu plumb. Recomandare: incepe cu bucatile 1-4, apoi cu 5-8. Partile fototapetului se vor suprapune usor unele peste altele cca 5mm. Sensul aplicarii este de sus in jos.Cu un burete umed se fixeaza in pozitia necesara fiecare bucata si se indeparteaza bulele de aer usor, din centru spre margine. Bulele cele mai mici vor disparea pe masura ce se usuca peretele.

Potriveste marginile si indeparteaza-le cu un cutter sau o foarfeca. Foarte usor poti sa stergi cu buretele umed excesul de adeziv.

 

Important! Gratie unui control precis care intervine in procesul de productie, ne straduim sa furnizam doar produse impecabile. In eventualitatea unei reclamatii, aceasta va fi luata in considerare doar in cazul in care nu s-a aplicat adezivul pe spatele fototapetului. De aceea va recomandam sa verificati fototapetul inainte de prepararea si aplicarea adezivului, aranjati pe o suprafata orizontala toate fasiile si vizualizati mai inainte buna potrivire a acestora.

 ..................................
C. Instructiuni de aplicare a fototapetului - colectia Extra

Fototapetul d- voastra este alcatuit din mai multe parti. Nu uitati sa compuneti modelul pe o suprafata orizontala pentru verificarea imbinarii perfecte a imaginiipe toate fasiile fototapetului. Montarea este chiar usoara daca urmati pasii urmatori:

 

 1. Pentru inceput pregatiti peretele; acesta trebuie sa fie curat, drept, neted, fara pete de grasime , vopsea, silicon sau alte reziduuri.
 2. Pentru o montare exacta va sfatuim sa incepeti din mijlocul peretelui. Trasati liniile ajutatoare pe perete.Un fir cu plumb va fi de ajutor pentru trasarea liniilor verticale.
 3. Preparati adezivul astfel: amestecati incontinuu pudra cu 2,5 l apa rece, avand grija sa nu se faca cocoloase. Lasati-l apoi in repaus 30 minute .
 4. Aplicati adezivul pe spatele fasiei de fototapet. Lasati sa actioneze 3 minute. Dupa aplicarea adezivului pe sptele fototapetului, acesta se va dilata pana la 2 cm, ceea ce este absolut normal. De aceea, trebuie tinut doar 3 minute fiecare fasie de fototapet cu adeziv pana sa-l aplicati pe perete, ca sa fie aceeasi dilatare la toate fasiile ca sa se imbine modelul fara probleme. 
 5. Aplicati pe rand fiecare fasie conform cu numarul de pe spate, incepand cu partea de mijloc jos, iar directia de aplicare a fiecarei fasii este de sus in jos suprapunand fasiile 2-3 mm intrucat prin uscare materialul se va contracta, astfel veti preveni sa nu ramana peretele descoperit.
 6. Presati si neteziti cu un roler fiecare fasie de sus in jos, astfel ca sa stea intinsa si sa iasa bulele de aer. Aspectul sifonat al fototapetului pana la uscare este ceva normal.
 7. Finisati prin taiere cu cutter-ul marginile nefolositoare
 8. Aplicarea fototapetului se va face la temperarura camerei, fara curenti de aer, iar uscarea trebuie sa se faca incet.

 Important! Gratie unui control precis care intervine in procesul de productie, ne straduim sa furnizam doar produse impecabile. In eventualitatea unei reclamatii, aceasta va fi luata in considerare doar in cazul in care nu s-a aplicat adezivul pe spatele fototapetului. De aceea va recomandam sa verificati fototapetul inainte de prepararea si aplicarea adezivului, aranjati pe o suprafata orizontala toate fasiile si vizualizati mai inainte buna potrivire a acestora.

......................


D. Instructiuni de folosire a fototapetului vlies (non-woven sau netesut)

Fototapetele vlies vor fi lipite cu adeziv special pentru tapet vlies (tapet netesut) conform specificatiilor acestuia. Toate imaginile fototapetului sunt astfel selectate incat sa poata fi taiate pe oricare latura daca este nevoie, fara a afecta imaginea de ansamblu a modelului. 

 1. Suprafata pe care se va aplica fototapetul trebuie sa fie neteda, uscata, fara pete, praf sau grasimi, vopsele pe baza de ulei, sau alte aplicatii, inegalitati, fara fisuri. Crăpăturile se acoperă, iar suprafeţele puternic absorbante se dau cu amorsă
 2. Verificati fototapetul inainte sa-l montati, intinzandu-l pe o suprafata orizontala sau pe jos. Verificati orice defectiune care ar face posibila o reclamatie ulterioara; orice eventuala  reclamatie va fi luata in considerare doar inainte de aplicarea fototapetului pe perete.
 3. Marcati cu un creion pe perete liniile verticale ale fasiilor de fototapet, ajutandu-va de o rigla si un fir cu plumb.
 4.  Preparare adeziv: impreuna cu fototapetul vlies ati primit si un pachet cu 200 g adeziv pulbere; conţinutul acestui pachet se dizolvă în 4l de apă curată şi se amestecă până devine o masă omogenă. Aşteptaţi 3 minute până la omogenizarea completă, după care amestecaţi din nou.
 5. Aplicati adezivul in mod uniform cu un trafalet, direct pe perete.
 6. Aplicati fasiile fototapetului fara sa le suprapuneti . Presati fiecare fasie cu un burete sau un roller usor sau o carpa, pentru a-l face cat mai intins, cu miscari de sus in jos si de la centru spre margini. Perioada de uscare trebuie sa fie destul de lunga, intrucat uscarea prea rapida va provoca indepartarea marginilor si va lasa sa se vada peretele sau s-ar putea produce fisurarea. Uscarea ar trebui sa se produca la cca 20 grade. Iarna camera trebuie sa fie moderat incalzita. Tineti geamurile inchise pe perioada uscarii pentru a nu provoca curenti de aer.
 7. La final curatati excesul de adeziv cu un burete umed si daca e nevoie taiati cu un cutter marginile care depasesc linia dorita de montaj.Instrumentele utilizate se pot curaţa cu apă curată.  

Cu solutia preparata dintr-un pachet se acoperă cca 25 mp. Depozitare adeziv: la temperatura de 18-25°C. A se feri de îngheţ! ATENŢIE: A nu se lăsa adezivul la îndemâna copiilor şi animalelor. Adezivul neutilizat trebuie depozitat conform legislaţiei în vigoare. Termen de garantie al adezivului: 5 ani de la data fabricaţiei înscrisă pe ambalaj. Fabricat în Germania.

Va dorim sa va bucurati de alegerea facuta!    Ne-am bucura sa ne trimiteti pe email o poza cu decorul obtinut sau s-o postati pe pagina noastra de facebook:        Fb/decoratiuniperete                                   ...................


E. Instructiuni de aplicare a fototapetului Fleece  

Fototapetul fleece comercializat de noi este alcatuit din 2 parti. Montarea este chiar usoara daca urmati pasii urmatori: 

 1. Pentru inceput pregatiti peretele; acesta trebuie sa fie curat, drept, neted, fara pete de grasime , vopsea, silicon sau alte reziduuri.
 2. Desfaceti fasiile si recompuneti modelul pe o suprafata orizontala sau pe jos.
 3. Amestecati adezivul furnizat cu apa rece in urmatoarea proportie: la 100 g adeziv, adaugati 2.5 l apa rece, apoi lasati in repaus pentru 30 minute.
 4. Intindeti  pasta obtinuta , pe perete, cu o pensula. Si spatele fasiilor de fototapet trebuie sa fie acoperite cu aceasta pasta.
 5. Aplicati rapid fasiile, bucata cu bucata, pe perete, margine la margine .
 6. Neteziti cu un roler sau o bucata de material textile fiecare fasie, sa scoateti bulele de aer, de sus in jos si de la mijloc spre margini.
 7. Va sfatuim sa lucrati cu geamul inchis, la temperatura camerei, astfel incat uscarea sa se realizeze incet.
 8. Dupa ce fototapetul e uscat, puteti indeparta eventualele margini nedorite, cu un cutter.

.........................


                                          Va multumim si va dorim sa va bucurati de alegerea facuta!

Dupa montarea fototapetului asteptam un feed back sau chiar o fotografie cu decorul obtinut. 

                                                                                                                                                                                  

    Importator: Arbex Art Décor | www.deco-perete.ro | sugestii si reclamatii : contact@deco-perete.ro


 

  
  


  

Newsletter

 
  

  
  


  
  


  

Marturiile clientilor

 

''Am lipit tapetul pe perete, este minunat!! Copilasii mei sunt foarte fericiti, trăiesc in poveste. Va dorim sărbători fericite, calduroase si de...

Mirela T. - Franta

Vezi mai multe marturii
 
  

  
  
  
   
 
Informatii utile
Despre noi
Termeni si conditii
Confidentialitate
Marturiile clientilor
Feed-uri RSS
Certificat de calitate
Fototapet la comanda
Politica de Cookies
 
Plata si livrare
Cum cumpar
Cosul meu
Metode de plata
Returnarea produselor
Livrare
 
Asistenta
Contacteaza-ne
Intrebari frecvente
Sitemap
ANPC
Instructiuni aplicare stickere hartie
Instructiuni de aplicare fototapet
Instructiuni de aplicare stickere de geam
Formular retragere
 
Cont client
Inregistrare
Recuperare parola
Istoric comenzi
Produse favorite
  
 
 
 Reduceri decoratiuni de perete